ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΚΟΣΜΗΜΑΤΩΝ

Φυλάξτε το κόσμημα σας στην πρωτότυπη συσκευασία ή σε μια βελούδινη θήκη. Γυαλίστε το τακτικά με ένα μαλακό πανί, ώστε να διατηρήσει την αρχική του λάμψη. Όπως και τα περισσότερα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι έχει την τάση να οξειδώνεται.

Βεβαιωθείτε ότι το μαλακό πανί δεν περιέχει οξύ , αλκοόλ ή αμμωνία.

Aφαιρέστε τα κοσμήματα πριν από τα sports , το κολύμπι , την άσκηση , το ντους , την καθαριότητα στο σπίτι , το πλύσιμο ρούχων ή την εφαρμογή λοσιόν ή κρέμας σώματος ή και αρώματος. Το νερό της θάλασσας ή της πισίνας μπορεί να καταστρέψει το κόσμημα μας. Μην αποθηκεύετε ποτέ τα κοσμήματα σας βρεγμένα. Πάντα να στεγνώνετε με ένα μαλακό πανί πριν την αποθήκευση.

Η φροντίδα και η προσεκτική φύλαξη του κοσμήματος σας θα το διατηρήσουν όμορφο και λαμπερό για μια ζωή.

 

ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΡΟΛΟΓΙΩΝ

Θερμοκρασία: Μην εκθέτετε το ρολόι απ’ ευθείας στις ακτίνες του ηλίου ή σε υψηλές θερμοκρασίες. Η πολύωρη έκθεσή του, μπορεί να προξενήσει βλάβες στη λειτουργία του ρολογιού και να μειώσει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Συγκρούσεις: Το ρολόι αυτό μπορεί να αντέξει στις συνηθισμένες συγκρούσεις της καθημερινής ζωής, καθώς και σε αυτές που προκαλούνται από αθλήματα που δεν έρχεσαι σε επαφή με τον αντίπαλο. Ωστόσο μπορεί να προκληθεί σοβαρή ζημία εάν πέσει κάτω ή χτυπηθεί σε μία μεγάλη σύγκρουση.

Μαγνητικά Πεδία: Το ρολόι αυτό είναι αντιμαγνητικό μέχρι 60 gauss και δεν επηρεάζεται από τις συνήθεις ηλεκτρομαγνητικές οικιακές συσκευές.

Στατικός Ηλεκτρισμός: Εάν το ρολόι εκτεθεί σε έντονα ηλεκτρικά πεδία, η ώρα μπορεί να χάσει λίγο από την ακρίβειά της.

Χημικά και Αέρια: Μη φοράτε το ρολόι με έντονα αρώματα, δυνατά χημικά και αέρια. Ορισμένα μέρη του ρολογιού μπορεί να χάσουν το χρώμα τους, να διαλυθούν ή ακόμα και να σπάσουν. Η θήκη του ρολογιού καθώς και το λουράκι μπορεί να αλλάξουν χρώμα, εάν έρθουν σε επαφή με υδράργυρο από κάποιο θερμόμετρο που έχει σπάσει. Δίνετε ιδιαίτερη προσοχή στην αποφυγή χημικών!

Πώς Να Καθαρίσετε Το Ρολόι Σας: Εάν φοράτε το ρολόι σας καθημερινά, μπορεί να λερωθεί. Για να δώσετε μεγαλύτερη ζωή στο ρολόι σας, καθαρίζετέ το τακτικά..

Χρησιμοποιήστε ένα απορροφητικό μαλακό πανί για να καθαρίσετε το γυαλί.

Μεταλλικά μέρη, χρησιμοποιήστε μια στεγνή μαλακή οδοντόβουρτσα για το μπρασελέ και από τις δύο πλευρές.

Πλαστικά ή λαστιχένια λουράκια: πλύνετε απαλά με νερό. Μη χρησιμοποιείτε χημικά απορρυπαντικά.

Δερμάτινα λουράκια, τρίψτε ελαφρά την επιφάνεια, χρησιμοποιώντας ένα στεγνό μαλακό πανί.

Το ρολόι είναι ένα κόσμημα και πρέπει να το χρησιμοποιείτε με προσοχή.

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ / ΕΓΓΥΗΣΗ

Ρολόγια

Σας ευχαριστούμε για την αγορά ενός ρολογιού LOISIR/OXETTE. Για την καλύτερη χρήση, διαβάστε τις οδηγίες προσεκτικά.

Εγγύηση

Η εγγύηση που θα αναφερθεί ισχύει για όλα τα ρολόγια που έχουν πωληθεί ή επίκεινται επιδιόρθωσης εντός εγγύησης σε όλες τις χώρες.

Το ρολόι σας καλύπτεται από εγγύηση 24 μηνών από την ημερομηνία αγοράς του. Για να επωφεληθείτε από την εγγύηση αυτή απαιτείται να επιδεικνύετε το Πιστοποιητικό εγγύησης, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν συμπληρωθεί σωστά από καταστήματα Loisir ή από εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο της Loisir.

Εάν εντός του διαστήματος των 24 μηνών που καλύπτει η εγγύηση διαπιστώσετε ότι κάποιο εξάρτημα είναι ελαττωματικό εξαιτίας κατασκευαστικού σφάλματος , θα επισκευαστεί χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Η εγγύηση δεν καλύπτει βλάβες που προκύπτουν από ακατάλληλο χειρισμό, έλλειψη φροντίδας, ατυχήματα και φυσική φθορά του κρυστάλλου, του λουριού, του μπρασελέ ή της μπαταρίας.

Υπάρχει μια περίοδος έξι μηνών για τη δωρεάν αντικατάσταση της μπαταρίας. Ο ιδιοκτήτης του ρολογιού πληρώνει όλα τα έξοδα των επισκευών, τα ταχυδρομικά τέλη, τις ασφαλιστικές και τα έξοδα αποστολής, αφού έχει περάσει η περίοδος των δύο χρόνων.

 

ΦΡΟΝΤΙΔΑ & ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ

Συνίσταται ανεπιφύλακτα η συντήρηση και η επισκευή του ρολογιού σας να πραγματοποιείται από κατάστημα Loisir ή από εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο της Loisir/Oxette . Κάθε ρολόι διαθέτει αποκλειστικό σειριακό αριθμό, ο οποίος αναγράφεται στο Πιστοποιητικό εγγύησης. Ο αριθμός αυτός μας επιτρέπει να σας παρέχουμε εξατομικευμένες και αποτελεσματικές υπηρεσίες συντήρησης. Φυλάξτε αυτό το πιστοποιητικό ως απόδειξη της προέλευσης και της γνησιότητας του ρολογιού σας.

Προσοχή

 1. Η εγγύηση δεν περιλαμβάνει τα κρυσταλλικά τα μεταλλικά ή τα μέρη από καουτσούκ.
 2. Η εγγύηση δεν περιλαμβάνει ζημιές που έχουν προκληθεί από νερό, όταν το ρολόι δεν χαρακτηρίζεται ως «αδιάβροχο» ( παρακαλώ κοιτάξτε στην πίσω πλευρά του ρολογιού).
 3. Η εγγύηση δεν περιλαμβάνει γρατζουνιές ή άλλα ελαττώματα που έχουν δημιουργηθεί από κακή χρήση, γεγονός που πιστοποιείται από το εξουσιοδοτημένο κατάστημα Loisir.
 4. Η εγγύηση αυτή ισχύει μόνο εάν είναι σωστά συμπληρωμένη και σφραγισμένη από το εξουσιοδοτημένο κατάστημα της Loisir και / ή συνοδεύεται από την απόδειξη αγοράς.
 5. Η Loisir διατηρεί το δικαίωμα να παραιτηθεί από κάθε ευθύνη που προκύπτει από τη συγκεκριμένη εγγύηση, εάν το ρολόι έχει υποστεί βλάβες από μη εξουσιοδοτημένο service της Loisir.
 6. Φωτοτυπίες του Πιστοποιητικού της κάρτας εγγύησης δεν γίνονται δεκτές.
 7. Η εγγύηση δεν επηρεάζει τα νόμιμα δικαιώματα του ιδιοκτήτη
 8. Η εγγύηση δεν ισχύει, εάν το ρολόι έχει υποστεί ζημιές από φυσικές καταστροφές, όπως φωτιά, πλημμύρα ή σεισμό.

Αντοχή στο νερό

Το ρολόι σας αντέχει στο νερό σε ελάχιστη πίεση 3ATM , το οποίο σημαίνει ότι είναι ανθεκτικό σε ελαφριά υγρασία, όπως βροχή ή πιτσίλισμα κατά την καθημερινή γενική χρήση. Δεν πρέπει να το βυθίζετε μέσα σε νερό. Η εγγύηση που καλύπτει την αντοχή του ρολογιού σας στο νερό ισχύει για 24 μήνες σύμφωνα με το Πιστοποιητικό εγγύησης.

Η αντοχή του ρολογιού στο νερό εξασφαλίζεται χάρη στα διάφορα στεγανοποιητικά του, η αποτελεσματικότητα των οποίων μειώνεται με την πάροδο του χρόνου λόγω της συχνής χρήσης.

Συνίσταται ο έλεγχος του ρολογιού από κατάστημα Loisir/Oxette ή από εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο της Loisir/Oxette κάθε δύο χρόνια, για να αντικαθίστανται τα φθαρμένα στεγανοποιητικά που πιθανόν να επηρεάζουν την αντοχή του ρολογιού στο νερό.

Προφυλάξεις σχετικά με τη φροντίδα του ρολογιού

Το ρολόι σας περιέχει εξαρτήματα ακριβείας. Για να διασφαλίσετε την καλύτερη δυνατή χρήση, ακολουθείτε τις παρακάτω απλές οδηγίες σχετικά με τη φροντίδα του ρολογιού:

 1. Μην αφήνετε το ρολόι σας εκτεθειμένο σε ακραίες συνθήκες για μεγάλα χρονικά διαστήματα: άμεσο ηλιακό φως, υπερβολική ζέστη ή κρύο. • Η υπερβολική ζέστη μπορεί να προκαλέσει βλάβη στη λειτουργία και να μειώσει τη διάρκεια της ζωής της μπαταρίας (Quartz). • Εξαιτίας του υπερβολικού κρύου το ρολόι σας μπορεί να «χάνει» ή να «κερδίζει» λεπτά.
 2. Μην χειρίζεστε κανένα από τα κουμπιά λειτουργιών ή την κορώνα όταν το ρολόι είναι βυθισμένο στο νερό. Εάν εμφανιστούν υδρατμοί ή νερό μέσα στη πρόσοψη του ρολογιού σας, φροντίστε να το ελέγξει αμέσως κάποιος ειδικός. Το νερό μπορεί να διαβρώσει τα ηλεκτρονικά μέρη μέσα στο ρολόι.
 3. Αποφεύγετε τα υπερβολικά τραντάγματα ή χτυπήματα. Το ρολόι έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να αντέχει στα χτυπήματα κατά τη φυσιολογική χρήση.
 4. Μην χρησιμοποιείτε σαπούνι ή άλλα χημικά προϊόντα που μπορεί να προκαλέσουν βλάβη στο ρολόι. • Αποφεύγετε να φοράτε το ρολόι σας όταν χειρίζεστε ισχυρά χημικά προϊόντα, διαλύτες ή αέρια. Ενδέχεται να προκαλέσουν αποχρωματισμό, φθορά ή βλάβη στην κάσα, στο λουράκι και σε άλλα εξαρτήματα.
 5. Αποφύγετε πεδία υψηλής τάσης ρεύματος ή στατικού ηλεκτρισμού καθώς μπορεί να προκαλέσουν βλάβες στο ρολόι σας. Σε γενικές γραμμές, το ρολόι σας δεν επηρεάζεται από τα μαγνητικά πεδία που δημιουργούν οι συσκευές οικιακής χρήσης, όπως οι τηλεοράσεις ή τα στερεοφωνικά.

Καθαρισμός του ρολογιού

Εάν φοράτε το ρολόι σας καθημερινά, μπορεί να λερωθεί. Για να δώσετε μεγαλύτερη ζωή στο ρολόι σας, καθαρίζετε το τακτικά.

Διατηρείτε το ρολόι σας καθαρό

 • Καθαρίζετέ το με ένα μαλακό πανί. Μην βυθίζετε το ρολόι σε νερό.
 • Πλένετε κατά καιρούς τα μεταλλικά λουράκια για να διατηρούν την όμορφη εμφάνιση τους. Καθαρίζετε με μία μαλακή βούρτσα βουτηγμένη σε αραιή σαπουνάδα. Στεγνώνετε καλά το μπρασελέ σκουπίζοντας με μαλακό πανί.
 • Πλαστικά ή λαστιχένια λουράκια: πλύνετε απαλά με νερό. Μη χρησιμοποιείτε χημικά απορρυπαντικά.
 • Δερμάτινα λουράκια: τρίψτε ελαφρά την επιφάνεια, χρησιμοποιώντας ένα στεγνό μαλακό πανί.
 • Το ρολόι αυτό είναι ένα κόσμημα και πρέπει να χρησιμοποιείται με προσοχή. Δεν φέρουμε ευθύνη για πέτρες που έχουν ξεκολλήσει ή για ζημιές που έχουν προκληθεί από κακή χρήση του προϊόντος.

ΠΡΟΣΟΧΗ!

 • Διατηρήστε τις μπαταρίες μακριά από παιδιά.
 • Αν κατά λάθος καταπιείτε την μπαταρία, καλέστε άμεσα έναν γιατρό.

Ατμόσφαιρες / διαβαθμίσεις & επεξήγηση

Οι συνιστώμενες χρήσεις ανάλογα με τις αναγραφόμενες διαβαθμίσεις είναι:

 • WATER RESISTANT 3ATM: Ασφαλές για τυχαία επαφή με σταγόνες νερού μόνο. Ένα ρολόι με 3ATM WR ΔΕΝ θεωρείται αδιάβροχο.
 • WATER RESISTANT 5ATM: Κατάλληλο για κολύμπι επιφάνειας και ντους.
 • WATER RESISTANT 10ATM: Κατάλληλο για ελεύθερο κολύμπι.
 • WATER RESISTANT 20ATM and more: Κατάλληλο για κατάδυση.